Ana Sayfa NARENCİYE FİDANLARI Portakal Fidanları
3 Yaş Soğuğa Dayanıklı Fukumoto Portakal Fidanı, Tüplü
  • 3 Yaş Soğuğa Dayanıklı Fukumoto Portakal Fidanı, Tüplü
  • 3 Yaş Soğuğa Dayanıklı Fukumoto Portakal Fidanı, Tüplü
  • 3 Yaş Soğuğa Dayanıklı Fukumoto Portakal Fidanı, Tüplü
3 Yaş Soğuğa Dayanıklı Fukumoto Portakal Fidanı, Tüplü
Ürün Kodu : BRKFDNCLK00788       Yorumlar (0)      Yorum Ekle
Marka :  Berke Fidancılık
210.00 TL   Kdv Dahil
-
+

3 Yaş Fukumoto Portakal Fidanı, Tüplü ve Soğuğa Dayanıklıdır (Ortama Uzunluk 100cm ve üzeri)

 

Gönderilen fidanlarımız ortalama 3 yaşında olup tüplü durumdadır. Meyve verecek yaşta olan bu fidanı isterseniz balkonda, salonda veya ofiste saksı içinde isterseniz de bahçenizde dikelebilirsiniz.

 

Gönderilecek olan fidanlarımızın tüm bakımları mevsimine ve ihtiyacına göre (budama, ilaçlama gübreleme vb. işlemleri) tarafımızca yapılarak gönderilmektedir.

-Hasat Zamanı: Ekim ayından itibaren hasadı olmaktadır. (Hasat tarihi bölgelere göre değişiklik gösterebilir.)


-Fidan Gönderimi: Ürünlerimiz Taber tarım güvence ve kalitesiyle
karton ile özenle paketlenerek gönderimi yapılır.


-Fukumoto Portakal Fidanı Üretimi: Fukumoto Portakal fidanı üretiminde göz aşı yöntemi kullanılmaktadır.


-Fukumoto Portakal Fidan Durumu: Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir


-Fukumoto Portakal Fidanı Mevsimsel Durumu: Fukumoto Portakal fidanları dört mevsim yapraklıdır.

 

-Fukumoto Portakal Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım? Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartıp hafifçe sulayın. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.  

 

-Saksıda Fukumoto Portakal Yetiştiriciliği: Saksı içerisinde Fukumoto Portakal yetiştiriciliğinin temelinde ağaç tacınının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en 15 cm olması gerekir. Taş oluşumu ne kadar aşağıdan verilebilirse o derece iyi olacaktır. Önemli olan ağacın yan dal oluşumunu aşağıdan verip bitkinin büyüyeceği yüksekliği ayarlayarak daha randımanlı meyve almaktır. Fukumoto Portakal fidanı yetiştiriciliğe uygundur fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkini meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekânda bulunmalıdır. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak ise çiçek toprağı olabilir.

-Fukumoto Portakal Fidanı Dikim Mesafesi: Klasik Anaçlı Fukumoto Portakal fidanlarında fidanlar arası 6 metre, sıra arası 6 metredir.

 

-Fukumoto Portakal Fidanının Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabahın erken saatlerinde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükseklik 50-60 cm olacak şekilde kazınız. Fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Çünkü hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna ,30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı çukura dik bir şekilde koyunuz , fidanınızın poşetini veya saksını  toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini aşı noktası toprak üstünde 5-10 cm olacak şekilde yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz. Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması (kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisan’la beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.



-Fukumoto Portakal Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.


-Fukumoto Portakal Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın tabandan azot ağırlıklı, çiçekler açmadan 20-30 gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre, çiçek döneminde yapraktan çinko bor içerikli meyve tutturucu gübreleme ,nohut büyüklüğüne eriştikten sonra meyve irileştirici gübreleme yapılabilir.



-Fukumoto Portakal Fidanı Zararlı Mücadelesi: Fukumoto Portakal fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı, meyve iç kurdu ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı 1litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız çıkartabilirsiniz. Her ağacı baharla beraber 1 renkli kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.

 

Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
Doğrulama Kodu
BENZER ÜRÜNLER
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.